Bezlepkový chléb GENTLEMAN kváskový 500g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost500g
VýrobceAdveni


Více informací

Zakoupením tohoto produktu získáte až 7 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 7 bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 1,40 Kč.


Více informací

Složení
SloženíSMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU
čiroková mouka, pohanková mouka, dextróza, kukuřičná mouka, hrachová mouka, květový med sušený 
SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA 
mouka z bílé rýže, mouka z hnědé rýže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulin, kurakkanová mouka, jáhlová mouka, hrachový protein, jedlá sůl, guma guar (zahušťovadlo)
Bez lepku, mléka, vajec, sóji, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat a konzervačních látek.
Může obsahovat stopy sezamu.

Kváskový chléb je v posledních letech skutečným pekařským hitem. Malé i větší pekárny se předhánějí v nabídce kváskového pečiva a nezřídka se do experimentů s kváskem pouští i nadšení amatéři v domácích podmínkách.

Jakkoli jsou módní trendy ve výživě často jen nafouknutou mediální bublinou, v případě kvásku tomu tak úplně není. Využití kvásku je přírodní a účinný způsob, jak zvýšit kvalitu bezlepkového chleba. Kváskové pečivo (správně: kvasové pečivo) skýtá hned několik benefitů.

KVÁSEK totiž

  • přispívá k výrazné chuti a vůni pečiva, které se výrazně liší od běžného pečiva na bázi kvasnic (droždí). Mírně kyselkavou chuť způsobují produkty kváskových mikroorganizmů – organické kyseliny mléčná a octová.
  • napomáhá pěkné textuře pečiva. Zadržuje v něm plyn.
  • zajišťuje delší trvanlivost pečiva. Kvásek produkuje antimikrobiální látky, které pečivo ochraňují před nežádoucími mikroorganismy. (Pečivo tvrdne a plesniví výrazně později.)
  • zvyšuje nutriční hodnotu pečiva. Díky němu jsou některé minerální látky a vitaminy pro lidský organismus dostupnější – „tělo“ je lépe využije. Kvásek též zlepšuje stravitelnost sacharidů.
  • umožňuje kynutí chleba bez použití droždí, které někteří lidé nesnáší.

Kdo kváskové pečení vyzkoušel, potvrdí, že se jedná o skutečnou alchymii. A u bezlepkového pečení to platí dvojnásob. Často je to dlouhé čekání na velmi nejistý výsledek.

V Adveni od počátku stavíme na třech pilířích:

  • kvalitě vstupních surovin
  • nenáročné přípravě se zaručeným výsledkem
  • a výsledné chuti pečiva.

Z těchto svých standardů jsme nechtěli slevit ani v případě kváskového chleba, a proto jsme vývoji receptury věnovali mimořádnou péči a čas. Směs Gentleman je 15. v pořadí a je pomyslným vrcholem našeho "vývojářského" úsilí. To ostatně dokládá i vítězství v soutěži o inovativní výrobek roku 2018, kterou vyhlašuje Potravinářská komora České republiky, a v jejíž porotě zasedají odborníci z vysokoškolských škol, výzkumných ústavů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a z Potravinářské komory ČR. Odborníci již Gentlemana ocenili, věříme, že i Vy si ho oblíbíte.
nejlepší inovativní potravinářský výrobek roku 2018 certifikát


Ingredience bezlepkový chléb GENTLEMAN kváskový

Příprava

Bezlepkový chléb GENTLEMAN se od ostatních liší i způsobem přípravy. Kváskový chléb není nic pro nedočkavce, ale uklidňující pomalé bublání založeného kvásku i typická vůně linoucí se kuchyní za to jistě stojí! Pokud milujete ten pocit, kdy z trouby vytáhnete poctivý pecen chleba, pak vítejte v klubu gentlemanů. Přece každý gentleman ví, že nic v životě se nesmí uspěchat. Přesto s touto naší směsí můžete už za celkem 12 hodin prostírat na stůl bezlepkový kváskový chléb se všemi jeho benefity.

Tři důležité body přípravy jsou:

  1. Kultivace kvásku
    s naší směsí již za 10 hodin získáte vitální, energií nabitý kvásek, který poznáte snadno podle nakyslé chuti, vůně a bublinek
  2. Kynutí
    kvásek smícháme se směsí na chléb a necháme 1 hodinu kynout, kyneme přímo v nádobě, ve které budeme péct
  3. Pečení
    pečeme 1 hodinu v troubě

(Náš tip na samotné pečení je tento: a) troubu vytopíme na 250 stupňů, vložíme do ní vykynutý chléb a zaráz na dno hodíme několik kostek ledu b) na 250 stupňů pečeme 15 minut, pak stáhneme na 180 stupňů a dopékáme ještě 45 minut. c) 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.)

Bezlepkový chléb GENTLEMAN kváskový není nic pro nedočkavce

Balení obsahuje dva sáčky – směs pro přípravu kvasu (220 g) a směs pro přípravu chleba (280 g).

balení bezlepkového kváskového chleba GENTLEMAN

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU – BEZ LEPKU, 220 g

POSTUP PŘÍPRAVY:

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil a nasypte jej do misky. Přilijte 250 ml teplé vody a promíchejte. Misku důkladně přikryjte potravinovou fólií, do které udělejte (např. párátkem) cca tři malé otvory a na teplém místě nechte kvasit. Pokud kvásek kultivujete při teplotě mezi 32–35 °C, může dosáhnout vitality už po 10 až 12 hodinách. Při nižší teplotě se tato doba prodlužuje a je třeba kvásek hlídat. Maximem je 24 hodin. Vitální, energií nabitý kvásek poznáte snadno podle nakyslé chuti, vůně a bublinek.

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA – BEZ LEPKU, 280 g

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ NEBO KLASICKÉ TROUBĚ:

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Pro přípravu v pekárně nalijte do mísící nádoby 220 ml teplé vody, přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Pekárnu nastavte na program „Těsto“ a směs nechte 3–5 minut míchat. Pro přípravu v troubě nalijte 220 ml teplé vody do formy, ve které se bude chleba péct (např. skleněný pekáček), přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Směs důkladně promíchejte.  

Poté směs v mísící nádobě nebo pečicí formě nechejte při teplotě 32–35 °C kynout (v pekárně nebo na teplém místě) cca 2 hodiny. Po vykynutí pečte cca 1 hodinu v pekárně na krátký program nebo v klasické troubě při 200 °C.

TIP: Pro větší objem můžete přidat 1 g suchého droždí. (Není to však nutné, chléb nakyne i tak.)

NÁZORNÉ VIDEO S PŘÍPRAVOU VIZ. ODKAZ


https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=Z_ifm9J7ex4
















Recenze

Napsat recenzi

Bezlepkový chléb GENTLEMAN kváskový 500g

Bezlepkový chléb GENTLEMAN kváskový 500g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost500g
VýrobceAdveni


Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: