Bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem 500g Zobrazit

Bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem 500g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost500g
VýrobceAdveni


Více informací

Zakoupením tohoto produktu získáte až 5 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 5 bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 1,00 Kč.


Více informací

Složení
Složeníkukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový škrob, slunečnicová semínka loupaná mletá, nopálová mouka (6 %), dextróza, jedlá sůl, guarová guma (zahušťovadlo), slunečnicový lecitin (emulgátor), kmín drcený, kyselina citronová (regulátor kyselosti)
Bezlepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat, konzervačních látek
Obsahnopálové mouky: 6 %
Průměrné výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota1575 kJ / 372 kcal
Tuky6,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0,7 g
Sacharidy77 g
z toho cukry2,7 g
Bílkoviny2,3 g
Sůl2,0 g

Nopál je původní aztécké označení pro kaktus Opuntia ficus indica. Tato suchomilná rostlina má svůj domov ve Střední Americe. Odtud se díky středověkým námořním výpravám dostala nejprve na Pyrenejský poloostrov, později se rozšířila po celém Středozemí, pronikla do Asie, Afriky, Indie a Oceánie. Nopálovou velmocí však i nadále zůstává Mexiko, kde roste na 60 druhů této rostliny a její jedlé druhy tvoří nedílnou součást jídelníčku tamějšího obyvatelstva. Nopál je téměř z poloviny tvořen vlákninou – a to rozpustnou i nerozpustnou, která podporuje zdravou peristaltiku střev a pomáhá tak předcházet řadě civilizačních chorob způsobených nesprávnou funkcí trávicího traktu. Další nutriční předností této rostliny je vysoké zastoupení aminokyselin. Obsahuje jich celkem 17, z nichž 8 je esenciálních. Za zmínku stojí i pestrá škála minerálních látek a vitaminů, zejména vitaminu C a vitaminů skupiny B. Nespornou výhodou je pak též jeho nízká energetická hodnota. Nopálová mouka se získává velmi šetrným zpracováním kaktusových listů, které zaručuje zachování všech výživných látek. Adveni Vám ji nabízí v podobě jedinečné směsi na bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem.

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový AZTEK chléb s nopálovou moukou.

K tomu přidáte

370 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepejte, aby se dobře promísil. Do mísící nádoby přilijte 370 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Pečte na bezlepkový program, případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 370 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečtě v předehřáté troubě při 200°C cca hodinu.







Recenze

Napsat recenzi

Bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem 500g

Bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem 500g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost500g
VýrobceAdveni


Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: