Sleva! Bezlepkový chléb BENEFIT s quinoou 500g Zobrazit

Bezlepkový chléb BENEFIT s quinoou 500g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost500g
VýrobceAdveni


Více informací

Za toto zboží nezískáte žádné věrnostní body, protože je již zlevněné.


Více informací

Složení
Složeníkukuřičný škrob, quinoová mouka (20 %), bramborový škrob, slunečnicová semínka loupaná mletá, dextróza, kukuřičný škrob, guarová guma (zahušťovadlo), slunečnicový lecitin (emulgátor), jedlá sůl, kyselina citronová (regulátor kyselosti)
Bezlepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat, konzervačních látek
Obsahquinoové mouky: 20 %
Průměrné výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota1574 kj / 372 kcal
Tuky6,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny0,9 g
Sacharidy76 g
z toho cukry3,2 g
Bílkoviny3,5 g
Sůl1,6 g

Quinoa se podobně jako např. pohanka řadí k tzv. pseudoobilovinám. Jejích kvalit si cenili již staří Aztékové a Inkové, pro které byla posvátným pokrmem. Dnes stojí v centru pozornosti vědců z NASA zabývajících se výživou kosmonautů na dlouhých letech do vesmíru. Quinoa je obzvláště ceněna pro svůj vysoký obsah bílkovin, který může být v porovnání s běžnými cereáliemi až trojnásobný. Je bohatá na Omega-3 mastné kyseliny, má výjimečný aminokyselinový profil, vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Díky tomu je mimořádně vhodná při redukčních dietách, dále ve výživě sportovců, dětí a mladistvých, seniorů, těhotných a kojících žen, vegetariánů a veganů. Protože se jedná o přirozeně bezlepkovou plodinu, je určena i celiakům. Všechny kvality této plodiny v sobě snoubí i náš BENEFIT chléb s quinoou.

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový BENEFIT chléb s quinoou.

K tomu přidáte

360 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepejte, aby se dobře promísil. Do mísící nádoby přilijte 360 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Pečte na bezlepkový program, případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 360 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečtě v předehřáté troubě při 200°C cca hodinu.











Recenze

Napsat recenzi

Bezlepkový chléb BENEFIT s quinoou 500g

Bezlepkový chléb BENEFIT s quinoou 500g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost500g
VýrobceAdveni


Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: