Sleva! cizrnova-mouka-hladka-250-g Zobrazit

Cizrnová mouka hladká 250g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost250g
VýrobceAdveni


Více informací

Za toto zboží nezískáte žádné věrnostní body, protože je již zlevněné.


Více informací

Složení
Složení100 % mletá semena cizrny beraní
Průměrné výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota1395 kJ / 330 kcal
Tuky6,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny1,5 g
Sacharidy52 g
z toho cukry3,0 g
Bílkoviny17 g
Sůl0,01 g
Skladování a původ
Skladovánív suchu a chladu
Země původuNěmecko

Co je zač:

Mlýnský výrobek z cizrny.

Složení: 100% cizrnová mouka

Několik zajímavostí:

Cizrna se pěstovala na Předním Východě už v době zhruba 7500 let př.n.l. Znali ji také staří Egypťané, Řekové a Římané.
Cizrnová mouka tvoří základ mnoha tradičních pokrmů. Připravuje se z ní arabská pomazánka hummus nebo karbanátky zvané falafel, v italské kuchyni se z ní vyrábí placky cecina a socca, mletá je využívána jako bezkofeinová alternativa kávy.
V Indii, která je jejím největším producentem, najdete cizrnu téměř ve všech pokrmech - jako součást různých kari, v chlebových plackách a dokonce i v dezertech.

K čemu se hodí

Všestranná mouka určena pouze pro tepelné zpracování.

  • sladké i slané pečení
  • k zahuštění polévek a omáček
  • pro přípravu placek (italská cecina, indická pudla besan)
  • smíchaná s vodou vytváří těstíčko na obalování
  • pro přípravu noků a knedlíků

 

Jak s ní zacházet

Cizrnová mouka chuťově připomíná oříšky. Při pečení a vaření ji používáme bez předchozí úpravy. Při přípravě nepečených dezertů ji nasucho orestujeme, až než zezlátne a začne příjemně vonět. V indické kuchyni se často restuje dozlatova a poté míchá s přepuštěným máslem, cukrem a kořením. 

Cizrnovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI.





Recenze

Napsat recenzi

Cizrnová mouka hladká 250g

Cizrnová mouka hladká 250g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost250g
VýrobceAdveni


Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: