Jáhlová mouka 250 g Zobrazit

Jáhlová mouka 250 g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost250g
VýrobceAdveni


Více informací

Zakoupením tohoto produktu získáte až 2 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 2 bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 0,40 Kč.


Více informací

Složení
Složení100 % mletá zrna loupaného prosa setého
Průměrné výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota1583 kJ / 374 kcal
Tuky4,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny0,7 g
Sacharidy73 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny11 g
Sůl0,01 g
Skladování a původ
Skladovánív suchu a chraňte před teplem
Země původuČeská republika

Co je zač:

Mlýnský výrobek z prosa setého.

Složení:
100% mletá zrna loupaného prosa setého

Několik zajímavostí:

Jáhly vznikají loupáním prosa. Semenné slupky prosa jsou pro člověka těžko stravitelné, proto se proso loupe a získávají se z něj asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které jsou již snadno stravitelné.

Pro naše předky byly velmi častou potravinou. Dodnes se vařené používají v řadě tradičních českých pokrmů – např. v jahelníku (na slano i na sladko), v jahelných škubáncích, jahelné kaši, nebo jako příloha obdobně jako rýže. Právě rýže tradiční jáhly vytlačila a jahelník nahradil rýžový nákyp (na sladko) a rizoto (na slano).


K čemu se hodí

Všestranná mouka určena pouze pro tepelné zpracování.

  • výborná v pečivu, plackách, ale též v buchtách a koláčích
  • zahušťování polévek a omáček
  • sladké i slané pečení


Jak s ní zacházet

Jáhlovou mouku přidejte k běžné mouce v množství nejvýše 25%.

Jáhlovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI.





Recenze

Napsat recenzi

Jáhlová mouka 250 g

Jáhlová mouka 250 g

Hmotnost a výrobce
Hmotnost250g
VýrobceAdveni


Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: